Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Αρχική τοποθέτηση...

Κανένας δεν πρέπει να μείνει απ’ έξω. Όλοι μαζί προχωρούμε πιο δυνατά!

…και να που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήρεμα κι απλά! Ενίοτε και πιο δυναμικά θα συμπλήρωνα!
Την κίνησή μας διέπει  η εμπιστοσύνη, η συνεργασία, η ανιδιοτέλεια, η ειλικρίνεια, η συμπαράσταση, η παρώθηση, η διαλεκτική, η ομόνοια, η στοχοθεσία, η συμπόρευση, η ταπεινότητα, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, ο δυναμισμός, η διεκδίκηση, η διαφάνεια, η αλήθεια…η αλήθεια…Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
Φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι και ζητάμε από τους συνανθρώπους μας να μας ακολουθήσουν – όχι κατ’ ανάγκη – ,αλλά και να το αλλάξουν. Έχουμε την ανάγκη να το αλλάξουν! Η λέξη παραμύθι εντός εισαγωγικών για τους πιο συντηρητικούς, ενώ τα εισαγωγικά δε χρειάζονται για τους πιο ρομαντικούς!
Πίστεψα σε αυτό το παραμύθι και να ‘μαι εδώ! Δε ζητάω πολλά, τα θέλω ΟΛΑ! Τουλάχιστον θέλω να τα διεκδικήσω μαζί σου! Δε χρειάζομαι κουΐντες και φώτα, αλλά εσένα κοντά μου! Θέλω να διαφωνήσω μαζί σου και να φτιάξουμε κάτι καλύτερο. Εδώ δεν υπάρχει στράτευση, αλλά συστράτευση δυνάμεων, απόψεων και προοπτικών! Είμαστε όλοι στο ίδιο μετερίζι και όχι σε διαφορετικό.
Παχιά λόγια θα μου πεις. Ε ναι λοιπόν, παχιά λόγια! Παχιά λόγια για κάποιους δυστυχώς. Η κοινή λογική σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε χρειάζονται τρελές ιδέες, οι οποίες θα δώσουν τις λύσεις στα προβλήματα «λογικής» που έχουμε ενώπιών μας! Αν μία ιδέα δε θεωρηθεί τρελή εξ αρχής, τότε μην ασχοληθείς μαζί της!
Η Α.ΚΙ.ΔΑ ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα, από μερικούς (ας μου επιτραπεί ο όρος με όλο το σεβασμό) τρελούς αμούστακους εκπαιδευτικούς. Και αυτή η ιδέα έγινε όραμα και αγάπη για τόσους άλλους. Στην πάροδο του χρόνου το νεογέννητο αυτό παιδί μεγάλωσε, ανδρώθηκε και έφτασε να είναι 22 ετών!   Αδυσώπητος ο χρόνος! Για άλλη μία φορά αυτό το παραμύθι απέδειξε περίτρανα το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε, που δεν είναι άλλος παρά της διαφύλαξη, της διεκδίκησης και της επίτευξης των στόχων υπέρ του συμφέροντος του κλάδου μας. Τον τελευταίο καιρό κατηγορήθηκε για πολλά πράγματα. Η απάντηση ήταν άμεση με την εκπροσώπησή της στα συμβούλια της Π.Ο.Ε.Δ! Δε θα αναφέρω ονόματα, δε χρειάζεται άλλωστε. Οι εκπρόσωποι της Α.ΚΙ.ΔΑ είναι 1189 σε όλα τα συλλογικά όργανα!
Θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι κανένας δεν είναι πάνω από την παράταξη. Η παράταξη για άλλη μία φορά έβγαλε υγεία προς τα έξω. Η υγεία όμως προέρχεται πρωτίστως κι από υγιή άτομα! Από μεριά μου θα ‘μαι πίσω από την παράταξη πάντα! Θα είμαι εδώ όσο αντέχω, όσο μπορώ! Όταν πια πάψω να αντέχω και να μπορώ, τότε θ’ αποσυρθώ με μία τεράστια Α.ΚΙ.ΔΑ στην καρδιά μου!
Βασιζόμενος πάντα στις αρχές που διέπει την παράταξη, το ίδιο ισχύει και για το συνδικαλισμό. Ο συνδικαλισμός είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και τα κεκτημένα κάθε συναδέλφου ξεχωριστά! Είμαστε όλοι μαζί και οι 4811! Η κοινωνία ανυπόμονα αφουγκράζεται τα βήματά μας, για να την ομορφύνουμε ή να μας καταπιεί! Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε…
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους μου για την ευκαιρία που μου έδωσαν! Θα προσπαθήσω να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών τους. 
Πρέπει να τονίσω ότι όλοι μας ως πρώτιστη ανάγκη πρέπει να έχουμε την παιδεία αυτού του τόπου. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας και αγώνα...

Καλή μας δουλειά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου